stöd för utsatta

Om du varit eller är utsatt för betalda sexuella övergrepp finns hjälp att få. Vi samarbetar med tre fantastiska organisationer.

ELLENCENTRET
Hos Ellencentret kan du som är upp till 25 år få hjälp och stöd om du har erfarenheter av någon form av sexuell exploatering. Du kan chatta med oss varje måndag kl 13-15 och torsdag kl 17-19. Du kan vara anonym och vi finns här för att lyssna och hjälpa med det du vill.

Vi har också en mottagning i Stockholm som du kan vända dig till oavsett var du bor i landet, den nås på mottagningen@1000mojligheter.se eller ring eller sms:a på 0701-443806. Här kan vi också erbjuda traumabearbetande samtal. Allt vårt stöd är gratis och det krävs ingen remiss. Vårt stöd på chatten och på mottagningen bemannas av våra leg. psykologer med stor erfarenhet av att arbeta med just unga som varit utsatta för sexuell exploatering eller våld i en relation.

NOVAHUSET
Novahuset är en förening mot sexuellt våld, vår chatt är öppen tisdag, torsdag och söndag kl.19.00-21.00. Du chattar med Novahusets volontärer där du alltid är anonym och avgör själv hur mycket du vill berätta. Vi lyssnar, finns för dig och tror på dig. Även du som anhörig är välkommen att kontakta vår chatt. Vi erbjuder även stöd via mail. Mer info: www.novahuset.com/stod/chatt-mail/

Novahuset erbjuder samtalsstöd på vår samtalsmottagning i Linköping för dig som varit utsatt för sexuellt våld och är över 13 år. I våra samtal kan du vara anonym och du berättar det du vill. Om du är under 13 år och är i behov att prata med någon kan du alltid höra av dig till oss, vi kan då hjälpa dig att hitta rätt ställe för dig att prata med någon. I samband med samtalsstöd erbjuder vi även medföljning om du önskar stöd vid exempelvis ett läkarbesök. Hos oss har du även möjligheten att träffa en jurist där du fritt kan ställa frågor om en eventuell rättsprocess eller polisanmälan. Att träffa en jurist innebär inte att du anmäler något brott. Om du har frågor kontakta stodjouren@novahuset.com

STORASYSTER
I Storasysters samtalsmottagning tar vi emot dig som utsatts för sexuella övergrepp och dig som anhörig. I mottagningen kan du få stöd- och rådgivande samtal, traumabearbetning eller sexologiskt stöd. Samtalsmottagningen ligger i våra lokaler i Sickla i Stockholm. Om du inte kan ta dig till oss finns även möjlighet till videosamtal. Vi tar emot dig som är 13 år eller äldre, och för dig som är under 18 år är samtalen kostnadsfria.

Vi har även en chatt som är öppen alla dagar i veckan, där du kan skriva anonymt med någon av våra utbildade volontärer.

All information om våra stödfunktioner hittar du på storasyster.org.