stöd oss

Julgåva

1-2 barn och unga i varje skolklass i årskurs nio och på gymnasiet har blivit utsatta för betalda sexuella övergrepp. Var fjärde tjej i samma ålder har någon gång fått frågan om att ta emot ersättning i utbyte mot sexuella handlingar eller naket material. För många barn i Sverige är det en del av vardagen, samtidigt som vuxenvärlden ofta saknar kunskap om hur barn kan skyddas.

ChildX jobbar för öka kunskapen om frågan, stärka organisationer som arbetar direkt med utsatta barn och bedriva påverkansarbete för att stärka barns rätt till skydd från övergrepp.

Vi söker fler modiga partners som kan hjälpa oss i kampen mot betalda sexuella övergrepp mot barn, både långsiktiga samarbeten och företag som vill stötta arbetet genom en julgåva.

En julgåva möjliggör vårt arbete för att barns kroppar aldrig ska kunna köpas. Som tack skickar vi ett gåvobevis och material att använda i sociala medie-kanaler.

Skänk pengar, köp smycken till personal och/eller ingå ett längre partnerskap!

1. Ge er Julgåva genom att kontakta hanna@childx.se.

Det går också bra att först sätta in er gåvan på bankgiro 900-8293 och sedan maila Hanna, så får ni gåvomaterialet skickat till er.

 

 

 

 

2. Köp ChildX-smycken som julklapp till er personal

Tillsammans med Feministsmeden har ChildX precis släppt en smyckeskollektion med ett X för stopp till sexuell exploatering av barn. Smyckena är handgjorda i återvunnet silver.

Är ni intresserade av att köpa in smycken som julklapp till personalen? Maila hanna@childx.se så löser hon det! För 500 kr. inkl. moms är julklappar till er personal skattefria. Beställ senast 20/11 för leverans vecka 50.

3. Vill ni göra ännu mer i kampen för att barns kroppar inte ska kunna köpas?

Kolla in https://childx.se/stod-oss/partnerskapspolicy/ och hör av er till Ida Östensson, generalsekreterare på ChildX.

Mejla ida@childx.se så tar hon ett möte där ni kan diskutera olika förslag på samarbete!

 

ChildX har 90-konto och kontrolleras av Svensk Insamlingskontroll.

ChildX har också certifieringen Tryggt givande som ges ut av Giva Sverige, branschorganisationen för säkert givande, och innebär att ChildX som medlemsorganisation uppfyller alla krav i deras Kvalitetskod och därmed står för etisk, professionell och transparent insamling och granskas av en auktoriserad revisor.